Ако Русия отново използва сила срещу Украйна и нахлуе там

...
 Ако Русия отново използва сила срещу Украйна и нахлуе там
Коментари Харесай

НАТО обмисля допълнително присъствие в Източна Европа, ако Русия прояви агресия среще Украйна

 

" Ако Русия още веднъж употребява мощ против Украйна и нахлуе там отново, тогава съществено ще обмислим опцията за подсилим в допълнение наличието си в източната част на НАТО ". Това сподели генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг след края на Съвета НАТО-Русия, представен от БНР.

Столтенберг сподели, че полемиките не са били лесни, дефинира различията сред двете страни като " съществени " и добави, че те няма да бъдат лесни за превъзмогване. Той обаче дефинира като " положителен " обстоятелството, че двете страни са седнали на масата за диалози. Русия е показала настояванията си, които е изложила още през декември, сподели той:
Това включва настояванията да спре приемането на каквито и да било нови членове в НАТО, както и да отдръпна силите си от източните си съдружници.
От своя страна съдружниците препотвърдиха политиката на НАТО на отворените порти, както и правото на всяка страна да избира в коя групова система за сигурност да членува. Също по този начин те ясно демонстрираха, че няма да се откажат от опциите си да се пазят взаимно, в това число и с наличие на войски в източната част на Алианса. 
Двете страни са разискали опцията да възстановят дипломатическите си задачи надлежно на Русия в НАТО и на Алианса в Москва, сподели още генералният секретар, без да посочи дали и по кое време би могло да стане това. Стана ясно също по този начин, че съдружниците са подкрепили предлагането му да се договорят редица срещи, на които да се обсъдят въпроси за контрола над въоръжаването и ограничение на ракетните комплекси. По думите на Столтенберг, Русия е посочила, че ще даде отговор след известно време. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР